Daily diaries of working mom from Sarawak lived in Selangor

Image Slider

2.10.22

First Sunday in Oct 2022


Happy Sunday!

It's first Sunday in Oct 2022! 















1.10.22

Our first time bring our son for breakfast at kedai


Believe or not, we never bring our son to eat at kedai since he was born in this world.

Thanks God, last Saturday, we went for breakfast at kedai after our planned to go picnic at Putrajaya was cancelled due to raining.





























30.9.22

Please support my small biz - keriitleto.co



Hello there! Happy Friday!

Just in case you don't know, I'm running my small business, perzonalized gift box.

The concept is you the one decide the items inside the box, I will prepare for you and ship to your loved one. Easy, right?


What is my small business?

I provide service to ship personalized gift to your loved one.

As I mentioned above, our concept is very easy, you the one that decide the items inside the box, I will prepare the items and ship it to your loved one after payment has confirmed.


How it's work?

First, go to our Instagram @keriitleto.co and follow the guide as below.


What's inside the box?

1. Your personalized items

2. Greeting card 

3. Thank you card 


How much?

The price of the gift box will be,

Personalized item's price + Postage

Semenanjung Malaysia Postage = RM4

Sabah & Sarawak Postage = RM8


Why you should use our service?

Easy to use and very personalized gifts for your loved one.


List of packages
Birthday package
Anniversary package
Christmas Package
Get well soon package
Mother's Day Package
Father's Day package
Thinking of you Package
Congratulations on wedding package
Congratulations on graduation package
Congratulations on being a new mother package

Note:For items inside the box, it's up to you.



Hope to get order from you soon!






26.9.22

WAWA Face Sunscreen SPF50+ review



Saya ni kan, memang cepat tergoda dengan barang-barang viral!

Last time, saya tergoda dan rasa ingin mencuba Sambal Nyet, not bad tapi saya rasa kawan saya punya sambal lagi sedapp... sorry!

Kali ni, saya tergoda pulak dengan WAWA face sunscreen SPF50+, bukak jer tiktok keluarlah semua orang mcm pakai sunscreen ni, since saya tak pernah membeli di tiktok shop jadi kalo saya beli ada RM10 discount so disebabkan rasa ingin tau dan berharap sunscreen ni akan mengubah keadaan muka saya yang ada jeragat degil, jadi saya pun membeli untuk mencuba.


Setakat ni, saya pakai sunscreen ini selama seminggu. So far, saya rasa not bad! Saya punya impression dekat local product especially skincare memang kurang sikit sbb banyak jer orang cakap merosakkan kulit dan tak berbaloi beli.

Jadi, saya pun ada high expectation lah dekat sunscreen ni.

First saya buka package, memang cantik packaging dia, saya suka warna packaging dia merah menyala...

Lepas tu, saya cuba hidu bau dia...sedapp! Ada beberapa brand sunscreen yang saya cuba sebelum ni, bau dia mcm bau ubat atau bau yang tak best lah. Tapi wawa punya sunscreen ni punya bau, sedapp.

Lepas tu, saya cuba pakai dan saya rasa tekstur dia ringan dan yang paling best, after pakai, saya rasa tak berpeluh ( saya tak tau macam mana mau explain ni), maksud saya lepas pakai, x rasa basah, rasa mcm biasa saja.

Ni yang saya rasa PALING BEST!

Saya baru pakai seminggu so saya tak berani sangat nak cakap ia berkesan hilangkan jeragat saya. Saya tau itu perlukan masa dan saya taklah expect pakai seminggu terus smooth dan hilang jeragat, no lah. Saya faham, ia perlu masa.

Sekarang ni, saya memang pakai hari-hari dan saya berharap saya boleh update the result after 1 month nnt ya.