Skip to main content

SOCIAL MEDIA

Before going back Christmas 2022 "DRAMA!"

21 December 2022



I don't know how to start to tell this story!

Maybe I can start with "Mencabarnya nak balik Christmas tahun ni." I guess the books The Power of your unconsious mind was right! Apa yang kita fikirkan itulah akan terjadi.
I remember, selepas beli flight tickets untuk kami, saya suda start overthinking dah. Sometimes I fikir tak jadi balik sebab anak sakit lah and this make me stress! I cannot control this thinking tau! I don't know why...

Then, few days before our flight date, kejadiaan yang tak diinginkan telah berlaku. Let me tell you by kronologi lah hahaha

Hari isnin(19/12/2022)
Anak kami mula demam & saya terpaksa ambil cuti untuk bawa dia jumpa doktor di klinik dan buat covid test juga, result come out negative. Time ni, my overthinking come again... Janganlah anak kami sakit sampai hari kami balik Sarawak.
Time ni, anak main wallet saya dan sy biarkan saja sbb yelah dia sakit n biarlah dia buat apa yg dia happy.
Malam selepas saya kumpul semua kad bank, saya perasan xda ic saya. Saya mula mencari ttp xda, saya dah ada bad feeling...

Hari selasa( 20/12/2022)
Saya teruskan pencarian ic seharian tetapi memang tak jumpa, dalam pkul 5pm, saya akhirnya buat laporan polis secara online, nasib baik ada system online ni sekarang, kalau tak, satu hal nak pergi balai polis. Memandangkan sudah habis office hour jadi saya pun terpaksa tunggu esok utk pergi JPN.

Hari Rabu(21/12/2022)
Disebabkan saya tak jumpa IC, saya pun pergi JPN Putrajaya semasa lunch time. Nasib baik cepat jer. JPN kat Putrajaya memang pantas dan sangat-sangat membantu, syukur! I just cannot handle anymore issue dalam keadaan i sekarang. The state of menahan marah dengan kebodohan dan clumsy. I was so angry with myself over this thing actually. I betul-betul can't believe I will create a mess during this time. I just can't accept it. I memang jenis macam tu, I already try my best to prevent any problem arise before going back tetapi I pula yang create masalah. I still can't forgive myself for this, it's take time and I want give myself a hard lessons this time! Asyik buat masalah jer lately, apa dahhh!

Syukur suamiku sangat-sangat memahami ( atau cuba memahami). I was overthinking and create problem. Dia pun tolong carikan IC dan bagi saya guna duit dia untuk selesaikan masalah ini.Without my husband, I guess I am mengilaaa already. 


I am PRAYING SO HARD that semua dipermudahkan lepas ni!
I am so tired to handle all these situation! I just want to be home for Christmas to see my family. Tolonglahhhh... I am begging the universe to cope with me or I am begging God to open the door and make it happen! 

Post a Comment

Please share your thoughts.

Powered by Blogger.

Hello!

Welcome to my Blog. I’m Aya. I’m Orang Ulu from Sarawak, stay in Selangor. Married with one child. I worked as Test Consultant & Blogger. For any enquiry email to : payaroni.eban@gmail.com

Follow me on Instagram (@keriitleto.paya)